AV-Connection Logo
Outlet, retur- och demovaror hos AV-Connection
Produktnyheter hos AV-Connection
OMDÖMEN
VARUMÄRKEN
TRÅDLÖS HÖGTALARE Drilldown arrow icon LIVSSTILSHÖGTALARE Drilldown arrow icon HI-FI-HÖGTALARE Drilldown arrow icon HEMMABIO HÖGTALARE Drilldown arrow icon INSTALLATIONSHÖGTALARE Drilldown arrow icon HÖGTALARTILLBEHÖR Drilldown arrow icon

BORDSRADIO | FM, DAB+ OCH INTERNETRADIO-MOTTAGARE

Stort utbud av bordsradio med FM, DAB+ och/eller internetradiomottagning. Även känd som en traditionell transistorradio, och är en radiotuner med inbyggd högtalare. SE MER icon

Pure
Pure Elan One2
Pure Elan One2 Bärbar FM/DAB+ radio med Bluetooth
Priser från 543 SEK
Panasonic
Panasonic RF-D30BT sort
Panasonic RF-D30BTEG DAB+ och FM Radio
Priser från 1.320 SEK
Sale overlay icon
Lenco
Lenco DIR-70 Internetradio with Bluetooth - Front
Lenco DIR-70 Bordsradio (Internet radio, BT)
Priser från 621 SEK
Panasonic
Panasonic RF-D10EG-K
Panasonic RF-D10EG DAB+ FM Radio
Priser från 1.081 SEK
Ruark Audio
Ruark Audio R1 MK4 FM/DAB+ table top radio with Bluetooth - Espresso
Ruark Audio R1 MK4 FM/DAB+ bordsradio med Bluetoot...
Priser från 3.879 SEK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Panasonic
Panasonic SC-DM502E-K
Panasonic SC-DM502E micro stereo system
Priser från 3.574 SEK
Sale overlay icon
Pure
Pure FM/DAB+ Radio med CD afspiller valnød/sort
Pure Classic C-D6 FM/DAB+/BT Radio med CD-spelare
Priser från 2.253 SEK
Sale overlay icon
Pure
Pure Classic H4 FM/DAB+ Radio med Bluetooth sort/valnød front
Pure Classic H4 FM/DAB+ Radio med Bluetooth
Priser från 1.165 SEK
Pure
Pure Evoke Play, Coffe Black
Pure Evoke Play musiksystem / radio
Priser från 3.092 SEK
Pure
Pure Evoke Spot, Coffee Black
Pure Evoke Spot musiksystem / radio
Priser från 2.169 SEK
Pure
Pure Evoke Home, Cotton White
Pure Evoke Home allt-i-ett musiksystem
Priser från 5.067 SEK
Technics
Technics SC-C70 MKII stereo system, silver
Technics SC-C70 MK2
Priser från 10.803 SEK
Ruark Audio
Ruark Audio R2 MK4, Espresso
Ruark Audio R2 MK4 Smart musiksystem
Priser från 6.833 SEK
Ruark Audio
Ruark Audio R3S
Ruark Audio R3S kompakt musiksystem
Priser från 9.786 SEK
Ruark Audio
Ruark Audio R410
Ruark Audio R410 integrerat musiksystem
Priser från 17.869 SEK

Bordsradio Bordsradio icon

Upptäck musikens värld med vårt utbud av bordsradio, t.ex. till köket, kontoret eller var du vill lyssna på lite musik. Oavsett om du föredrar klassiska FM-stationer, kristallklara DAB-kanaler eller oändliga alternativ med internetradio så har vi den perfekta matchningen för ditt hem. Våra radioapparater kombinerar tidlös design med modern teknik och ger din dagliga dos av låtar, nyheter och underhållning.

Många nya radioapparater kommer också med inbyggda streamingfunktioner, vilket gör att du enkelt kan spela musik från din favoritstreamingtjänst (som Spotify, Tidal, etc.), via Bluetooth, Airplay eller Chromecast. Vissa bordradioapparater har också en CD-spelare, vilket praktiskt taget förvandlar dem till ett miniatyrstereo-system.

Arrow down icon

ANDRA KATEGORIER FÖR RADIO

MER INFORMATION OM BORDSRADIO | FM, DAB+ OCH INTERNETRADIO-MOTTAGARE

Hi-Fi-radio tuner

Littade du efter en Hi-Fi stereo radiomottagare

Se även vårt stora utbud av radiomottagare för ett stereosystem, t.ex. i form av DAB+-radioadaptrar och Hi-Fi DAB+-tuners, som kan anslutas till ett befintligt stereosystem eller direkt till en aktiv högtalare.

DAB-radio och digitalradio – vad är det?

FM-radio har i många år varit så vi har tagit emot radio, oavsett om det är hemma, på jobbet eller i bilen. Sättet som FM-radio sänds på är analogt, vilket bland annat innebär att kvaliteten är begränsad jämfört med digitalradio som DAB.

Du kan grovt jämföra traditionell FM-radio med ett band med musik. Ljudet är utmärkt men ganska begränsad i kvalitet. Om FM-radio är ett kassettband kan vi jämföra och säga att DAB-radio är en CD.

Här är kvaliteten på musiken som spelas betydligt högre och mer ostörd. Du får många fler detaljer med moderna radiotuners som kan spela DAB-radio. Det kan betyda mycket när du lyssnar på bra musik, oavsett om kvaliteten är bra eller inte.

Där en CD-spelare kan ge dig betydligt bättre ljud när du lyssnar på musik, jämfört med en kassettbandspelare, DAB radio kan göra samma sak för dig, jämfört med FM-radio.DAB-radio med bluetooth och streaming

Det finns ett stort utbud av olika DAB-radioapparater på marknaden idag. Många av dem erbjuder både DAB- och FM-tuners, så du kan lyssna på båda formaten. Förutom att kunna lyssna på radio kan du på många moderna modeller även lyssna på musik från andra källor. Det kan till exempel vara trådlöst via Bluetooth, medan vissa modeller till och med har internetradio och streaming inbyggt.

DAB bordsradio med Wi-Fi streaming

När du ska välja din nya DAB-radio kan det vara fördelaktigt att välja en DAB radio med flera smarta funktioner, så att du har allt i en enhet. Speciellt för köket vardagsrum, sovrummet eller liknande finns det idag många smarta bordsradio med inbyggd DAB-radio, så du kan ha allt i samma enhet, och lagra flera kanaler samtidigt.

Inte bara att de modernaste DAB-radioapparaterna erbjuder trådlös Bluetooth-streaming, det finns även internetradioapparater med andra streamingalternativ, som Spotify Connect och TIDAL. Vissa erbjuder till och med att du kan ladda din telefon antingen via kabel eller trådlöst via QI-standarden.

En av fördelarna med att välja en digital DAB-radio är, som nämnts ovan, att du får digitalt ljud – alltså digitalt ljud. När ljud spelas upp digitalt kommer du ofta att kunna få mer data i samma signal, vilket kan översättas direkt till bättre ljud som du får ur dina högtalare.Vilken DAB-radio ska jag välja? - kontakta oss om du har några frågor

När du ska välja din DAB-radio kan det vara svårt att veta exakt vad du behöver. Du måste självklart välja en DAB-radio som kan ta emot signalen och DAB-kanalerna i ditt område. Välj en modell som kan ta emot både DAB och FM, så har du tillgång till alla kanaler – kanske också med internetradio som kan ge dig ännu bättre ljudkvalitet än FM, DAB?

Vi har många års erfarenhet av att sälja hi-fi-utrustning i alla prisklasser och kategorier och hjälper dig gärna att hitta den DAB-radio som passar just dina behov. Vad det än är så är det en enkel DAB FM-radio, utan några extra funktioner. Eller om du letar efter mer avancerade radioapparater kan vi även hjälpa till med detta.


Kommer DAB-radio fortfarande att fungera när FM-radion är stängd?

När FM-bandet stängs kommer DAB+ att finnas kvar som framtidens luftburna radiosignal. DAB+ är den digitala radiostandarden för FM och erbjuder smartare kanalsökning och brusfri uppkoppling.

Även om FM-bandet skulle stängas kommer alla FM-ljudsystem inte nödvändigtvis att bli föråldrade. Det finns ett hav av DAB+-adaptrar eller tuners som kan ge nytt liv till ett befintligt system, en B&O-radio eller FM-bilradio via AUX-uttaget.

Internetbordsradio med inbyggd CD och streaming

Bordsradio med internetradio

Upplev kristallklart ljud och oändlig variation med tusentals radiostationer från hela världen. Med intuitiv drift och elegant design passar dessa bordsradioapparater perfekt in i alla hem och erbjuder en värld av underhållning till hands.

Vilket är bättre, en internetradio eller en dab-radio?

Valet mellan en internetradio och en DAB-radio beror på dina individuella behov och omständigheter. Här är några överväganden som hjälper dig att fatta beslutet:
  • Utbud av stationer: Internetradio ger tillgång till tusentals stationer från hela världen, medan DAB-radio vanligtvis är begränsade till nationella och lokala stationer.
  • < b >Ljudkvalitet: DAB-radio har i allmänhet bättre ljudkvalitet än FM-radio, men internetradio kan potentiellt erbjuda ännu högre kvalitet, beroende på strömningshastigheten.
  • Tillgänglighet: DAB-radio kräver DAB-signal som inte är tillgänglig överallt, särskilt i mer avlägsna områden. Internetradio kräver en stabil internetuppkoppling, vilket inte heller är tillgängligt överallt, men WiFi är ofta vanligare än DAB-signal.
Generellt sett är en internetradio ett bra val om du vill ha tillgång till en brett utbud av stationer och har en stabil internetuppkoppling. En DAB-radio kan vara ett bättre val om du främst lyssnar på lokala eller nationella stationer och har en stark DAB-signal.
Audiovector B&O BOSE Pro Cambridge Audio Dynaudio Elipson Harman Kardon Citation Jamo JBL
Klipsch Klipsch Heritage Marshall Origin Acoustics PIEGA Pure Ruark Audio SACKit SONOS
Sonus faber Spottune SVS System Audio Tangent Tivoli Audio Yamaha  
SE ALLA VARUMÄRKEN HOS AV-CONNECTION
KUNDSERVICE
WEBSHOP INFO
• Betalning
• Logga in
HÄNDELSER
• Nyhetsbrev
BUTIKKER
• Webshop
Trygg E-handel Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
VISAVISA electronMastercardMaestro
ALLA PRISER VISAS INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  Org. nr: DK27907547  •  Kærvej 71–73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tel. +45 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket