AV-Connection Logo
Trygg E-handel
Outlet, retur- och demovaror hos AV-Connection
Produktnyheter hos AV-Connection
OMDÖMEN
VARUMÄRKEN
STEREO SYSTEM OCH FÖRSTÄRKARE Drilldown arrow icon STEREOLJUDKÄLLOR Drilldown arrow icon SKIVSPELARE OCH TILLBEHÖR Drilldown arrow icon HI-FI STEREO TILLBEHÖR Drilldown arrow icon
 

Rega Naia skivspelare

Rega   Pricematch icon
Rega Naia Rega Naia Rega Naia Rega Naia
Rega Naia Rega Naia Rega Naia Rega Naia
Rega Naia Rega Naia Rega Naia Rega Naia
Rega Naia Rega Naia Rega Naia Rega Naia
Rega Naia Rega Naia Rega Naia Rega Naia

Keramisk centerlager/spindel/tallrik, handmatchad PSU, titan tonarmslager og kolfiberplint. Ultimata Naia skivspelare byggd på Naiad referensprinciperna

Inventory icon
Leadtime icon small
Välj variant för pris och leverans

Rega Naia - Den ultimata Rega skivspelaren

Rega Naia skivspelaren är resultatet av många års noggrann utveckling, som användes för att skapa den nu berömda ‘Naiad’ referens-skivspelaren. Naia tar det bästa från denna utveckling och teknologi och överför det till en produktionsredo version utan kompromiss. Naia är fylld med banbrytande funktioner, material och teknologi som Rega har utvecklat under många år för att uppnå nya nivåer av vinyluppspelning.

Musikens hjärta
Naia tar Regas banbrytande teknologi med låg massa och hög styvhet till nästa nivå genom att använda en lättvikts-botten av grafen-impregnerad kolfiber med Tancast 8 skumkärna. Denna ultrastela struktur förstärks ytterligare med hjälp av två stöd av keramisk aluminiumoxid, samma material som används för att skapa den omformade, resonanskontrollerade keramiska skivtallriken med förbättrad svänghjulseffekt och komplex profil.

RB titanarm
RB Titanium-armen är den mest avancerade och precisa produktionstonarmen som Rega någonsin har tillverkat. Hela tonarmsstrukturen är designad för att ha det minsta antalet mekaniska skarvar medan de styvaste materialen används i alla kritiska områden. RB Titanium uppnår nästan friktionsfri rörelse horisontellt och vertikalt, samtidigt som det inte finns något mätbart spel i lagren. RB Titanium använder ett nytt en-piecelodrätt titanlager och en lodrätt titanspindelmontering. Den rekommenderade Rega Aphelion 2 MC pickupen kommer, beroende på tilläggsköp, att monteras på Regas unika handpolerade aluminiumarmrör i ett stycke för att hålla massan så låg som möjligt. Designen avslutas med en Tungstens balansaxel och kontravikt.

Grafen-impregnerad kolfiberplint
För att uppnå den ultimata balansen mellan låg massa och extrem styvhet har Rega varit pionjär inom användningen av grafen-impregnerat kol och en Tancast 8 polyuretan skumkärna. Båda materialen används i stor utsträckning inom rymdindustrin och utgör den perfekta plattformen för att sätta ihop en skivspelare. Skumkärnans ultralätta slumpmässiga struktur hjälper till att minska överföring av vibrationer, medan ytorstyvheten säkerställer att det inte förekommer mikroskopisk rörelse av plinten under uppspelning. Tillsatsen av grafen ökar styrkan och styvheten hos kolfiber ytterligare för att skapa den styvaste produktionsplinten Rega någonsin har tillverkat.

Aluminiumnav och ZTA navlagersamling
Naia använder en specialtillverkad aluminiumsunderplatta med en axel och centrallager gjord av ZTA (zirconia toughened alumina eller zirkonium-förstärkt aluminiumoxid, vilket är en typ av kompositkeramik). ZTA utvecklades tidigare för användning i mycket större maskiner i pappersindustrin. Motståndskraften mot slitage var mycket högre än aluminiumoxid, vilket gör det till det perfekta materialet att konstruera ett centrallager av. Extraordinärt komplext att tillverka, produktionsprocessen är lik andra oxidkeramiker. Börjande som en pulverförberedelse med spraytorkning, formas biten i en isostatisk press (som applicerar tryck åt alla håll för att skapa enhetlig densitet). Biten svarvas sedan i ett grönt tillstånd (före bränning), därefter bränt vid 1600 °C i 3 dagar, innan den nedre flänsen och borrningen slipas, före den slutliga honingen matchar axeldiametern. Axel och lager hålls sedan tillsammans som ett set för att garantera den perfekta passformen.

ZTA är överlägsen mot abrasivt slitage och är extraordinärt hård, med både axel och lager tillverkade av identiskt material. Detta minskar risken för slitage eftersom de har identisk hårdhet. Axeln kommer att köras på ett ultratunt skikt av fullsyntetisk olja, vilket ytterligare minskar slitage. Resultatet av denna komplexa ingenjörsprocess är den hårdaste, mest exakta och mest långlivade lagersamlingen som Rega någonsin har producerat.

Referensströmförsörjning
Naia referensströmförsörjning erbjuder den ultimata stabiliteten i motorstyrning, bekväm elektronisk hastighetsändring, avancerad vibrationsbekämpning och användarjusterbar elektronisk finjustering av hastighet för att garantera total noggrannhet och kontroll under hela motorlivslängden.

Innesluten i Regas senaste skräddarsydda kabinett är referens PSU dedikerad till att driva Regas 24-volts lågbrusmotor så tyst och exakt som möjligt. Motorhastighet och kontroll uppnås genom att använda en DSP (Digital Signalbehandling) generator byggd på en högstabilitetskristall. Denna enhet kommer att dela upp den exakta fyrkantiga våg signalen från kristallen till den exakta frekvensen som krävs för att rotera skivan vid den valda hastigheten.

DSP-kärnan genererar också en nästan perfekt sinusformad vågform för att driva motorn. Fabriksinställda vibrationsborttagningar och finhastighetsjusteringar görs sedan på strömförsörjningen för att stämma av varje motor för optimal prestanda.

EBLT tredubbla remdrift
I tre år har Rega forskat och utvecklat tillsammans med kemister användningen av en specialtillverkad ny gummi sammansättning för drivremmar. Med hjälp av ett specialiserat härdningssystem erbjuder den nya drivremmen överlägsen konsistens av modulus (en konstant som representerar graden till vilken ett ämne har en viss egenskap, särskilt elasticitet).

Dessa nya remmar tillverkas på Rega-designade, state of the art, superexakta verktyg (inspirerade av samarbete med tillverkaren av high-tech Formel 1 motordelar), som producerar 'perfekt runda' och 'dimensionellt exakta' remmar, kritiska för perfekt hastighetsstabilitet.

DB-teknik (dubbel förstärkningsteknologi)
"Massa absorberar energi - förlorad energi motsvarar förlorad musik"! En superlätt plint kombinerat med en keramisk övre och nedre förstärkning monterad specifikt där den ökade styvheten är nödvändig, mellan tonearmens montering och huvudnavets lager. Detta bildar en strukturellt solid "spänningsbalk" sammansättning.

Det styva plint-designet förhindrar energiabsorption och oönskade resonanser, vilka skulle lägga till onaturliga förvrängningar i musiken. På samma sätt kan större massa överföra mer oönskad energi, såsom motor- eller lagerbrus, direkt in i den roterande skivan. Tonearmen och pickupen måste kunna läsa exakt direkt från skivtallriken. Denna unika Rega dubbelstivningslösning garanterar att så många detaljer plockas upp som möjligt.

Användningen av förstärkningar istället för hela ytan gör det möjligt att öka tjockleken i dessa nyckelområden samtidigt som man ytterligare minskar plintens vikt, vilket direkt adresserar problemet med massa absorption och oönskad energiöver

Nyckelfunktioner:
• Grafen-impregnerad kolfiber skelettplint med Tancast 8 skumkärna
• ZTA Zirkoniumförstärkt alumina (keramik) centrallager
• RB titanium tonearm: En del titanium lodrätt lager och titanium lodrätt spindelförband
• Tungsten balansaxel och motvikt
• Keramiska topp- och bottförstärkningar
• Referens avancerad fullt justerbar strömförsörjning
• Resonanskontrollerad keramik skivbricka med förbättrad svänghjulseffekt och komplex profil
• Låg massa aluminiumfötter med skelettstruktur
• Tredubbel referens drivrem för förbättrad stabilitet och drivkännetecken.
• Rega Aphelion 2 MC fabriksmonterad eller leverans utan pickup.
• Livstidsgaranti mot tillverkningsfel.
MER INFO PÅ TILLVERKARENS WEBBPLATS

Rega Naia skivspelare inkl. Aphelion 2 MC Pickup RA-NAIAA2-BK: Rega Naia skivspelare inkl. Aphelion 2 MC Pickup
175.283,00 SEK 
Rega Naia skivspelare utan pickup RA-NAIANC-BK: Rega Naia skivspelare utan pickup
144.799,00 SEK 

Produktbeskrivning - Rega

Rega Rega har uppnått stort internationellt erkännande bland både Hi-fi-recensenter, specialister och inte minst deras användare, där fanskaran växer och växer. Rega har utvecklat och producerat skivspelare i mer än 45 år. Erfarenhet, intryck och ingenjörskonst har satt Rega i en unik position som skivspelares utvecklare och tillverkare. Du får därför alltid den bästa skivspelaren för priset när du väljer en Rega

Att leverera maximal valuta för pengarna har alltid varit centralt för Rega. Inte mindre än nio produkter har valts ut som "Editors Choice" av välrenommerade The Absolute Sound, och alla skivspelaresmodeller är bland dem. Från What Hi-Fi, Årets produkt 2016, 2017 och 2018 är den nya Rega Planar 3-skivspelaren från 2016, och de fina recensionerna fortsätter naturligtvis bara. Det lyfter därmed arvet från den legendariska Rega RP-3 skivspelaren, som fick detta prisutmärkelse 5 år i rad. Det är resultat som skapar stor respekt för Rega på internationell nivå.
 
Price Match
PRISMATCHNING på Rega
 

Manualer och användarhandböcker för Rega-produkter

Tyvärr, eftersom tillverkarna inte gör manualer eller guider på alla språk, kan vi inte garantera att en lokal språkmanual ingår för artikeln.
- Om du är osäker på en manual tillgänglig på önskat språk, kontakta oss bara så gör vi vad vi kan för att hjälpa till.

AM Analogis Audio-Technica Audiovector B&O Cambridge Audio ClearAudio DSPeaker Elipson
iFi Audio Inakustik Klipsch Lenco Marantz Marshall One For All Ortofon Pioneer
Pro-Ject Q Acoustics Rega Rotel SONOS Sonus faber Spin-Clean Sumiko SVS
Systemline Tangent Teac Technics Thorens Wiim Yamaha  
SE ALLA VARUMÄRKEN HOS AV-CONNECTION
KUNDSERVICE
WEBSHOP INFO
• Betalning
• Logga in
HÄNDELSER
• Nyhetsbrev
BUTIKKER
• Webshop
Trygg E-handel Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
ALLA PRISER VISAS INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  Org. nr: DK27907547  •  Kærvej 71–73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tel. +45 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket