AV-Connection Logo
Outlet, retur- och demovaror hos AV-Connection
Produktnyheter hos AV-Connection
OMDÖMEN
VARUMÄRKEN
STEREO SYSTEM OCH FÖRSTÄRKARE Drilldown arrow icon STEREOLJUDKÄLLOR Drilldown arrow icon SKIVSPELARE OCH TILLBEHÖR Drilldown arrow icon HI-FI STEREO TILLBEHÖR Drilldown arrow icon

WIIM | LINKPLAY

Kompakta musikspelare och förstärkare från WiiM med LinkPlay-streaming till extremt attraktiva priser. Olika utrustad med allt från Airplay2 till Chromecast-streaming och Roon ready-certifiering. SE MER icon

Produktkategorifiltrering

WiiM WiiM icon

Linplay är en oberoende streamingplattform som kan integrera ljudsystem i hela huset. Denna avancerade Wi-Fi-ljudströmningsplattform gör det möjligt att skapa ett ljudsystem i flera rum över populära hi-fi-märken, och används just i Wiim-produkterna, som utvecklats av företaget bakom LinkPlay.

Linkplay har en användarvänlig smartphone- eller surfplatta-app, som ger användarna möjlighet att välja musik, justera volymen och bestämma uppspelningsområden/zoner. Dessutom kan WiiM Linkplay-spelare och förstärkare också användas som AirPlay2-mottagare, och promodellerna använder även Chromecast.

Linkplay stöder ett brett utbud av populära streamingtjänster inklusive Spotify connect, Apple Music, Tidal connect och många fler, vilket ger tillgång till ett nästan oändligt bibliotek med låtar och spellistor.

WiiM Linkplay jämfört med SONOS:

Många känner till SONOS, som är ett högtalar- och multirumssystem som erbjuder användarvänlig musikuppspelning i hela hemmet, både via SONOS-appen och AirPlay. Linkplay-plattformen erbjuder en liknande funktionalitet, men med utökade alternativ och kompatibilitet för nästan alla Wi-Fi-högtalare. WiiM kan också användas för att ge passiva högtalare eller äldre stereoanläggningar ett nytt "ångande liv" med en enkel liten WiiM-förstärkare eller allt-i-ett-spelare, som SONOS Amp och Port kan. I likhet med SONOS-appen kan WiiM Home App användas för flera rum uppspelning och kontroll , men även andra företag har LinkPlay Apps, som givetvis också är kompatibla med WiiM-produkter.

Om du vill använda tjänster som YouSee Music, Telmore Music eller Apple Music direkt i en kombinerad multirumsapp bör du välja ett SONOS-lösning (t.ex. med SONOS Amp / Port som spelare) istället för WiiM-förstärkare/spelare, eftersom alla dessa tjänster stöds av SONOS App, där på en WiiM endast kan streamas via AirPlay eller ChromeCast (Chromecast kräver minst WiiM Pro).

Spela musik från en dator/NAS-server - WiiM LinkPlay kontra SONOS:

WiiM Pro-spelare får tillgång till lokal musik från via DLNA-protokollet, som dock är något begränsat vad gäller spellistor och sök (tyvärr). Om du vill ha mer funktionalitet kan lösningen vara att använda WiiM i en Roon-lösning , som också är ett flerrumssystem med en egen app. I ett Roon-system kan WiiM Pro-spelaren inkluderas 100 % som Roon Ready Endpoint som är certifierad för musikströmning i högsta kvalitet och därmed användas direkt i Roons App. Roon kan både få tillgång till streamingtjänster, men också sitt eget lokala musikbibliotek, som SONOS kan. Observera att Roon inte är en gratis lösning och kräver Roon Core-programvara på en dator eller NAS-server.

SONOS har en egen lösning för att spela upp din egen musik (MP3 etc.), från en dator eller NAS-server på det lokala nätverket och därmed kan spellistor göras som kan spelas direkt i SONOS-appen. Högtalarna, spelaren och förstärkaren från SONOS indexerar det lokala musikbiblioteket, efter installation via en PC och SONOS-programvara. Det är inte känt om lösningen kommer att stödjas på sikt eller förnyas, eftersom den har ett antal år bakom sig och inte har förnyats nämnvärt sedan starten.

ANDRA KATEGORIER FÖR HI-FI STEREO

AM Analogis Arcam Audio-Technica Audiovector B&O Cambridge Audio ClearAudio DSPeaker
Elipson iFi Audio Inakustik Klipsch Lenco Marantz Marshall One For All Ortofon
Pioneer Pro-Ject Q Acoustics Rega Rotel SONOS Sonus faber Spin-Clean Sumiko
SVS Systemline Tangent Teac Technics Thorens WiiM Yamaha  
SE ALLA VARUMÄRKEN HOS AV-CONNECTION
KUNDSERVICE
WEBSHOP INFO
• Betalning
• Logga in
HÄNDELSER
• Nyhetsbrev
BUTIKKER
• Webshop
Trygg E-handel Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
VISAVISA electronMastercardMaestro
ALLA PRISER VISAS INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  Org. nr: DK27907547  •  Kærvej 71–73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tel. +45 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket