AV-Connection Logo
Outlet, retur- och demovaror hos AV-Connection
Produktnyheter hos AV-Connection
Mount guide button
OMDÖMEN
VARUMÄRKEN

LJUDDIFFUSOR

En ljud-diffuser används för att sprida ljudreflektioner i rummet och därmed undvika stående vågor. Uppnå bättre akustik med akustiska paneler och basfällor. SE MER icon

Artnovion
Artnovion Avalon Flow 1
Priser från 5.035,14 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 3
Priser från 5.035,14 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 4
Priser från 5.035,14 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 5
Priser från 5.035,14 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 2
Artnovion Avalon Flow II
Priser från 5.035,14 SEK
Artnovion
Artnovion Lagos
Priser från 17.836,60 SEK
Artnovion
Artnovion Lugano W
Artnovion Lugano W
Priser från 13.849,26 SEK
Artnovion
Artnovion Alps W
Artnovion Alps W
Priser från 8.093,10 SEK
Sale overlay icon
Sonitus massive 6 strip, Natural Oak
Sonitus Massive 6 Strip-absorbering
Priser från 1.497,50 SEK

Ljuddiffusor Ljuddiffusor icon

Till skillnad från ljudabsorberande paneler, som minskar efterklangen, kan diffusorpaneler hjälpa till att sprida ljudet jämnare i rummet och undvika skarpa reflexer.

Diffusorpaneler kan ha olika former och storlekar och är ofta gjorda av material som trä eller plast. Panelerna har speciella mönster och ytor som är designade för att bryta upp ljudet och sprida det åt olika håll. När de placeras på väggen eller taket i ett rum kan diffusorpaneler bidra till att skapa en mer naturlig och öppen ljudupplevelse. De kan förbättra ljudkvaliteten genom att minska stående vågor och reflektioner som kan störa ljudupplevelsen.

Diffuserpaneler används ofta i musik- och ljudstudior eftersom de kan bidra till att skapa ett mer exakt ljud när musiken eller ljudet spelas. De kan även användas i hemmabio eller andra rum där ett mjukare och mer naturligt ljud behövs.

När du väljer diffusorpaneler är det viktigt att ta hänsyn till både funktionalitet och estetik. Panelerna ska matcha rummets inredning och samtidigt uppfylla nödvändiga akustikkrav. Det finns olika typer av spridarpaneler som kan anpassas till olika rumsstorlekar och ljudbehov.

Artnovion Diffuser

Arrow down icon

ANDRA KATEGORIER FÖR AKUSTIKLÖSNINGAR

MER INFORMATION OM LJUDDIFFUSOR

Stående vågor är något som man kan jobba mycket med att förhindra för att uppnå god akustik inom ljud, Hi-Fi och hemmabio. Det upplevs oftast som att basen är för stark eller försvinner i de låga frekvenserna, även kallade bas-zoner.

Man upplever det ofta vid placering av subwoofern eller bara allmänt när det spelas musik med stark bas, eller man tittar på film. Den ena platsen man sitter på är det för mycket bas, och på den andra är den nästan obefintlig - eller det vill säga den märks, men hörs inte riktigt.

Stående vågor är dock ett indirekt problem för bra ljud i alla frekvensområden, varför bra akustik ofta uppnås genom att använda en kombination av absorbatorer, diffusorer och basfällor, om man verkligen vill satsa på det.

Hur uppstår baszoner?

Vad som händer är att låga frekvenser har långa ljudvågor, och dessa kan lätt ta ut varandra i mindre rum, om väggar och tak är parallella ( som de ofta är). Därigenom kommer ljudvågen att reflekteras fram och tillbaka och därigenom bilda ett mönster och i många fall ta ut sig själv i vissa områden.

Hur undviker man stående vågor och baszoner?

För att undvika stående vågor och baszoner effektivt kan man designa rummet så att det inte finns några parallella ytor. Det kan dock vara en utmaning på de flesta ställen, så här är subwooferplacering viktig, liksom ev. har flera subwoofers. Eftersom låga frekvenser förstärks akustiskt i hörn skulle det därför vara fördelaktigt att placera ett antal basabsorbenter (basfælder/basfällor ) i ett eller flera hörn, för att förhindra oönskad dominans av basen i ett rum.

De flesta subwoofers är utrustade med ett fasförskjutningsalternativ, men denna funktion är endast till för att undvika felaktig interaktion/inställning av ljudet mellan andra subwoofers eller högtalare i rummet. Tyvärr kan inte fasförskjutningsfunktionen korrigera dålig akustik och stående vågors inverkan på ljudet i rummet.
Artnovion Atacama Audio B-System Bülow Stand Cavus Chief Clic Flexson Frislev
Goobay Kristian Juul NorStone SANUS Sinox UNNU Vogels Vogels Pro  
SE ALLA VARUMÄRKEN HOS AV-CONNECTION
KUNDSERVICE
WEBSHOP INFO
• Betalning
• Logga in
HÄNDELSER
• Nyhetsbrev
BUTIKKER
• Webshop
Trygg E-handel Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
ALLA PRISER VISAS INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  Org. nr: DK27907547  •  Kærvej 71–73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tel. +45 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket