AV-Connection Logo
Outlet, retur- och demovaror hos AV-Connection
Produktnyheter hos AV-Connection
Mount guide button
OMDÖMEN
VARUMÄRKEN

LJUDABSORBENTER – Ljudabsorberande paneler

Ljudabsorberande paneler är utformade för att absorbera och dämpa ljudreflektioner i vissa frekvensområden, som kan vara för dominerande i rummet, och ger bättre akustik. SE MER icon

Artnovion
Artnovion Avalon Flow 1
Priser från 5.224 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 3
Priser från 5.224 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 4
Priser från 5.224 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 5
Priser från 5.224 SEK
Artnovion
Artnovion Avalon Flow 2
Artnovion Avalon Flow II
Priser från 5.224 SEK
Artnovion
Artnovion Loki
Artnovion Loki
Priser från 6.219 SEK
Artnovion
Artnovion Andrea
Priser från 9.329 SEK
Artnovion
Artnovion Andrea
Priser från 10.417 SEK
Artnovion
Artnovion Helen
Priser från 7.929 SEK
Artnovion
Artnovion Helen
Priser från 9.951 SEK
Artnovion
Artnovion Helen
Priser från 9.640 SEK
Artnovion
Artnovion Helen
Priser från 11.506 SEK
Artnovion
Artnovion Sparta
Priser från 9.764 SEK
Artnovion
Artnovion Sparta
Priser från 11.661 SEK
Artnovion
Artnovion Sparta
Priser från 11.039 SEK
Artnovion
Artnovion Sparta
Priser från 13.574 SEK
Sale overlay icon
Sonitus massive 6 strip, Natural Oak
Sonitus Massive 6 Strip-absorbering
Priser från 2.331 SEK

Ljudabsorbenter Ljudabsorbenter icon

Genom att montera ett större eller mindre antal ljuddämpande plattor (akustiska plattor/paneler), kan man minska efterklangstiden, vilket minimerar effekten av ljudreflektionerna i ett givet frekvensområde i ett rum med dålig akustik, i värsta fall med direkt eko. Efterklangstiden är den tid det tar för ljudet att blekna i rummet och bara efterklangstiden är en mycket viktig faktor i hur vi uppfattar ljudkvaliteten på ljudet och speciellt talförståelse och den bör inte vara alltför stor.

Vilka material och ytor påverkar akustiken?

• Hårda och släta ytor ger en lång efterklang och därför eko och gäll akustik. Det vill säga material som betong, tegel, utjämnade gipsväggar och tak, trägolv osv.
• Mjuka och porösa material (absorbenter) ger kort efterklangstid, och därmed mer ekofria rum.

Arrow down icon

ANDRA KATEGORIER FÖR AKUSTIKLÖSNINGAR

MER INFORMATION OM LJUDABSORBENTER – LJUDABSORBERANDE PANELER

Vad?  Vad säger du...?!

Vi känner alla till det från stora, hårda rum med dålig akustik, speciellt om många pratar samtidigt eller musik spelar. Dålig akustik och för lång efterklangstid upplevs genom att det kan bli direkt obehagligt att prata tillsammans eller lyssna på musik, då ljudreflektionerna från hårda/släta väggar och golv förstör det direkta ljudet och talet genom att vara för kraftfull/hörbar (för lång efterklangstid).

Dålig akustik kan förbättras avsevärt genom att använda akustiskt absorberande material, beroende på rummets omfattning och det akustiska problemet.

Konsten är att hitta rätt balans, så att rummets efterklangstid blir homogen över hela frekvensområdet, och givetvis beroende på hur stark dämpningen måste vara för ändamålet, t.ex. allt från akustik i en kyrka, hemmet, lokaler eller biografer.

Ljudabsorbatortyper och -designer

Det finns ett brett utbud av olika ljudabsorbenter, allt från relativt billiga Troldtekt-tak till vansinnigt dyra designerabsorbenter. På AV-Connection har vi bl.a. valt ut ett sortiment med fokus på hög, exakt effektivitet, snygg design och hög kvalitet till rimliga priser från Artnovion.

Förutom efterklangstiden är en annan utmaning ofta stående vågor (t.ex. baszoner). Därför uppnås den goda akustiken ofta genom att använda en kombination av både absorbatorer, diffusorer och basfällor, om man verkligen ska satsa på det.Artnovion akustikpaneler

Minska oönskat buller på arbetsplatsen

Oönskat buller i arbetsmiljöer kan leda till försämrad koncentration och produktivitet, och akustikpaneler kan hjälpa till att minimera dessa problem. När man väljer akustikskivor för företag och institutioner är det viktigt att ta hänsyn till både estetik och funktionalitet. Panelerna ska matcha rummets inredning och samtidigt uppfylla nödvändiga akustikkrav. Akustikskivor finns i olika material och tjocklekar och det är viktigt att välja paneler som passar rummets storlek och ljudbehov.

Vanligtvis används ljudabsorberande paneler i kommersiella och institutionella miljöer, eftersom de hjälper till att dämpa oönskad efterklang och minska stående vågor. Dessutom kan diffusorer även användas för att sprida ljudet jämnare i rummet och undvika skarpa reflexer.

Panelerna kan placeras på vägg och tak i kommersiella och institutionella lokaler för att uppnå bästa effekt på akustiken. Det är viktigt att placera panelerna rätt så att de täcker de områden där ljudet reflekteras mest. Det rekommenderas ofta att placera panelerna på fram- och bakväggarna, samt i taket ovanför arbetsplatserna.

I affärs- och institutionsmiljöer kan det även vara aktuellt att välja paneler som är brandsäkra och svåra att skada. Dessutom kan det även finnas behov av paneler som är lätta att rengöra och underhålla.

Akustikskivor kan förutom att förbättra arbetsmiljön även bidra till en trevligare atmosfär och ge rummet en mer professionellt utseende. De kan vara en viktig del av inredningen och ge rummet en personlig touch.

Artnovion Architectural & Engineering


Akustik i ljudstudio

I en studio är det viktigt att minimera oönskade reflektioner och stående vågor, vilket kan påverka ljudkvaliteten och skapa ljudförvrängningar. Akustikpaneler kan absorbera dessa oönskade ljud och ge en tydligare och mer detaljerad ljudupplevelse.

När du väljer akustikpaneler till en studio är det viktigt att ta hänsyn till både estetik och funktionalitet. Panelerna ska matcha rummets inredning och samtidigt uppfylla nödvändiga akustikkrav. Akustikskivor finns i olika material och tjocklekar och det är viktigt att välja paneler som passar rummets storlek och ljudbehov.

Vanligtvis används ljudabsorberande paneler i studior eftersom de hjälper till att dämpa oönskad efterklang och minska stående vågor. . Dessutom kan diffusorer även användas för att sprida ljudet jämnare i rummet och undvika skarpa reflexer. Panelerna kan placeras på vägg och tak i studion för att uppnå bästa effekt på akustiken. Det är viktigt att placera panelerna rätt så att de täcker de områden där ljudet reflekteras mest. Det rekommenderas ofta att placera panelerna på fram- och bakväggarna, samt i taket ovanför lyssningspositionen.

I en ateljé kan det även vara aktuellt att välja paneler som är brandhämmande då det kan finnas många elektriska apparater och utrustningar närvarande. Dessutom kan det även finnas behov av paneler som är lätta att rengöra och underhålla.

Förutom att förbättra ljudkvaliteten kan akustikpaneler också bidra till en bekvämare och mer produktiv arbetsmiljö i studion. De kan vara en viktig del av inredningen och ge rummet ett mer professionellt utseende.

Artnovion Pro Studio


Kontakta oss för vägledning om val av absorbenter och akustikpaneler för dina specifika behov.

Artnovion Atacama Audio B-System Bülow Stand Cavus Chief Clic Flexson Frislev
Goobay Kristian Juul NorStone SANUS Sinox UNNU Vogels Vogels Pro  
SE ALLA VARUMÄRKEN HOS AV-CONNECTION
KUNDSERVICE
WEBSHOP INFO
• Betalning
• Logga in
HÄNDELSER
• Nyhetsbrev
BUTIKKER
• Webshop
Trygg E-handel Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
VISAVISA electronMastercardMaestro
ALLA PRISER VISAS INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  Org. nr: DK27907547  •  Kærvej 71–73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tel. +45 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket