AV-Connection Logo
Outlet, retur- och demovaror hos AV-Connection
Produktnyheter hos AV-Connection
OMDÖMEN
VARUMÄRKEN

PROJEKTORDUK

Kvalitets projektor- och filmlärare bla. till möteslokaler, auditorier och hemmabiografer, främst från Elite Screens och Projecta. SE MER icon

Elite Screens icon Projecta icon
Manuell projektordukar icon
Manuell projektordukar
Ramspänd projektordukar icon
Ramspänd projektordukar
Eldreven projektordukar icon
Eldreven projektordukar
Projektordukar, tab-tension icon
Projektordukar, tab-tension
Portabel projektordukar icon
Portabel projektordukar
Tillbehör för projektionsduk icon
Tillbehör för projektionsduk
 

Projektorduk Tillbehör för projektionsduk icon

Utforska vårt urval av projektorlärare för att uppnå enastående bildkvalitet, levande färger och en fantastisk visuell upplevelse, oavsett om det är till din hemmabiograf, konferenslokal eller presentationsrum.

Hos AV-Connection erbjuder vi alt inden för lärreder och har du ett speciellt önskemål , ska du slutligen kontakta oss.

Nederst på sidan har vi samlat de mest stilla frågor kring val av lärred.

Arrow down icon

ANDRA KATEGORIER FÖR PROJEKTORER OCH DUKAR

LÄS MER OM PROJEKTORDUK

Vilken skärm passar mina behov bäst?

En projektorduk är en viktig del av alla hemmabio, konferensrum eller presentationsrum. Det ger en slät och reflekterande yta, vilket förbättrar bildkvaliteten och säkerställer en optimal visuell upplevelse. I den här guiden går vi igenom de olika typerna av projektordukar och hjälper dig att välja den bästa duken för dina behov.

Manuell duk: Dessa dukar är enkla att installera och kräver ingen strömkälla. Du rullar duken manuellt upp och ner med hjälp av en fjäderbelastad mekanism. De är en ekonomisk och pålitlig lösning för både hemmabio och professionella miljöer.

Motor/elskärm: Elektriska skärmar drivs av en motor och kan rullas upp och ner med en fjärrkontroll eller väggbrytare. De ger en mer automatiserad och praktisk lösning och passar väl in i lyxiga hemmabiosystem eller exklusiva konferensrum.

Fixed-frame canvas: Dessa dukar är utdragna över en fast ram och ger den mest stabila och jämna ytan. De är idealiska för dem som vill ha den bästa bildkvaliteten och är villiga att investera i en mer permanent canvas.

Mobil / Bärbar duk: Bärbar duk är lätt och lätt att transportera. De är perfekta för presentationer, utställningar eller mobila bioupplevelser.

När du väljer en projektorduk, är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som skärmstorlek, bildförhållande, förstärkningsvärde och dukmaterial. Välj en skärm som matchar din projektor och rummets storlek för att säkerställa en imponerande visuell upplevelse.

Förbättra din hemmabio eller presentationsrum med en kvalitetsprojektorduk som uppfyller dina specifika krav. Besök vår webbshop och hitta den perfekta canvasen för dina behov. Gör ditt val idag och njut av en unik visuell upplevelse som kommer att imponera på både privat- och företagskunder.

Vilken tygtyp ska jag välja till min projektor?

När du ska välja projektorduk är det viktigt att hitta rätt tygtyp som passar din projektor. Här är en översikt över några vanliga typer av projektorer och dukdukar och vilka kombinationer som fungerar bäst tillsammans:

Standard vitt tyg: Den här typen av tyg är lämplig för de flesta projektorer, speciellt för ljusstarka LCD- och DLP-projektorer. Den vita duken ger neutral och exakt färgåtergivning och är idealisk för allmänna presentationer och hemmabioupplevelser.

Grå dimma: Grå dimma är designad för att förbättra svartnivån och kontrasten i bilden, vilket gör dem lämpliga för projektorer med lägre ljusstyrka eller kontrastförhållanden. De fungerar bra med både LCD- och DLP-projektorer och är särskilt användbara i rum med omgivande ljus.

ALR (Ambient Light Rejecting) tyg: ALR-tyg har utvecklats för att minimera påverkan av omgivande ljus på bildkvaliteten. De är idealiska för ultra-short throw (UST) projektorer och fungerar bra i ljusa miljöer, som vardagsrum med mycket naturligt ljus eller konferensrum med många fönster.

CLR (Ceiling Light Rejecting)-duk: CLR-duken är byggd för att minimera ljuset ovanifrån och är idealisk för UST-projektorer. CLR canvas säkerställer kvalitet och att ljuset används rätt, så att du har den bästa bilden och färgerna.

Akustiskt genomskinligt tyg: Denna typ av tyg låter ljud passera och är lämplig för rum där högtalarna är placerade bakom skärmen. De passar de flesta projektorer, men är särskilt populära i hemmabio där ljud och bild måste vara perfekt integrerade.

När du väljer en skärmtyp måste du ta hänsyn till din projektor, rummets ljusförhållanden och dina visningskrav. Se till att välja en duk som passar din projektor och ger den bästa bildkvaliteten i just din miljö.

Hur stor bild kan jag egentligen få?

Vi drömmer alla om en stor bild när vi skaffar en projektor, men många gånger köper du en duk som är för stor för din projektor . Här är det viktigt att vara medveten om det som kallas Throw Ratio som berättar hur och vad linsen i projektorn kan stödja. I de flesta projektorer finns en ZOOM-funktion som gör det hela lite enklare, och deras Throw Ratio kommer att kallas (1.35 - 2.2:1) till exempel. Dessa siffror säger att du måste ha en duk i en storlek som passar inom det området. Om du är tveksam, fråga någon av våra experter.

Vi har gjort en enkel liten uträkning så att du är säker på att din nya skärm passar din projektor


Hur beräknar man bildstorleken i förhållande till avstånd och kastförhållande på en projektor?

• Avstånd till duk dividerat med kastförhållande = bildbredd på duk.
Exempel: 4 meters avstånd från lins till skärm dividerat med ett kastförhållande på 1,5 = 2,66 meter bred bild. (Detta motsvarar ungefär en 120" skärm 16:9)

Hur beräknar man avståndet till en skärm i förhållande till bildbredd och projektorns kastförhållande?

• Bildbredd multiplicerad med kastförhållande = avstånd till duk.
Exempel: 2,66 meter i bildbredd gånger 1,5 kastförhållande = 4 meter avstånd till duk (mätt från lins till duk.)

Hur beräknar du kastförhållandet i förhållande till avstånd och bildbredd på en duk?

• Avstånd till duk dividerat med bildbredd = kastförhållande
Exempel: 4 meter avstånd till duk dividerat med 2,66 meter bildbredd = 1,5 kastförhållande

Ett riktigt bra verktyg som många använder finns på Projector Central. Här kan du ange information om din projektor och sedan kommer den att ge dig dina alternativ i förhållande till storleken på din nya skärm.
Elite Screens Epson Google JVC Klipsch Lenco Marantz Panasonic Pioneer
Projecta Rotel SONOS SONY SVS XGIMI Yamaha  
SE ALLA VARUMÄRKEN HOS AV-CONNECTION
KUNDSERVICE
WEBSHOP INFO
• Betalning
• Logga in
HÄNDELSER
• Nyhetsbrev
BUTIKKER
• Webshop
Trygg E-handel Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
VISAVISA electronMastercardMaestro
ALLA PRISER VISAS INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  Org. nr: DK27907547  •  Kærvej 71–73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tel. +45 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket